diumenge, 27 de maig del 2012

CUINA TRADICIONAL.-


    

PANADONS.--  
Els panadons és tradició de fer-los per SETMANA SANTA. Són típics     de les comarques lleidatanes i una d'elles és la nostra, "el Pla d'Urgell".
Es fan amb una massa de pa ben fineta que embolcalla els espinacs, panses i pinyons.
panadons d'espinacs
Nosaltres sempre els hem fet a casa.De petita, recordo que el meu pare portava els espinacs de l'hort i junt amb la meva mare els netejaven.Després la mare els coia amb força oli, all i julivert.Més tard feia la massa i la deixava reposar una estona.Al cap d'una hora les empanava i les començava a fer, i jo ajudava amb el que podia. Actualment encara els hi fem, però ara soc jo la que els faig i la meva mare m'ajuda.

4 comentaris:

  1. Molt be Montse, és una entrada molt interessant

    ResponElimina
  2. Quina ilusió m'ha fet veure aquest enllaç al meu blog!!! No se si ens coneixem per efectivament soc del Pla i la recepta dels panadons va sortir de molt aprop vostre de Juneda!!!
    Un peto molt fort!!!

    ResponElimina
  3. Gracies pel teu comentari! m'alegra saber que esta ben explicat!!!! Soc d'Ivars d'Urgell toquem les dos puntes de la comarca!! El vostre blog es curios si mes no per aixo de les costums perdudes, ni ha tantes...

    ResponElimina